Лихослів’я є серйозним викликом для нашого суспільства. Лихословлять діти, дорослі, пенсіонери… На вулицях, у громадському транспорті, на роботі, у навчальних закладах, на ринку і вдома… Нецензурна лайка стала звичним явищем. Такі слова можна чути не тільки у спілкуванні дорослих, а і в розмовах батьків з дітьми. Ними обмінюються навіть закохані. Якщо в сім’ї батьки лихословлять, то й дитина починає лихословити. Грубі слова з вуст дитини вже майже не дивують. Страшно, що нецензурні слова руйнують ніжну дитячу душу. Чи відчуватиме потяг до прекрасного людина, яка з дитинства отруєна нецензурними словами? 
З метою формування у здобувачів освіти стійкої відрази до ненормованої лексики, негативного відношення до згубних звичок, у 6 -А класі було проведено виховну годину на тему “Лихослів’я”.
Лекторка освітнього проєкту “Знати, щоб Жити” благодійного фонду “Переображення”, Олена Жадановська ознайомила вихованців нашого ліцею з впливом лихослів’я на здоров’я та особистість, а також надихнула кожного слухача до власного розвитку та самовдосконалення.